cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Mój sposób na mieso gotowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego

Mój sposób na mieso gotowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mój sposób na mieso gotowane

 

  • 3 cebule
  • resztki gotowanego mięsa z wywaru, na porcję np 1 udko
  • curry
  • pieprz i sól
  • czerwona słodka papryka
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Mój sposób na mieso gotowane
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Smażymy ja na smalcu do uzyskania złotego koloru. Mięso obieramy z kości i kroimy na drobne kawałeczki. Wrzucamy je do podsmażonej cebulki. Wszystko dokładnie mieszamy. Sekretem tej potrawy jest curry. Sprawia ono, ze mięso przestaje być nudne. Dosypujemy sporą ilość curry oraz niewielka ilość bazylii i papryki słodkiej. NA koniec sól i pieprz do smaku. Podajemy z chlebem. Smacznego!
Mój sposób na mieso gotowane
Potrzebujemy dużo cebulki smażymy ja z dodatkiem soli
Mój sposób na mieso gotowane
Cebulkę smązymy na zloty kolor na smalcu
Mój sposób na mieso gotowane
Mięsko oddzielamy ok kości i kroimy na drobne kawałeczki
Mój sposób na mieso gotowane
Mieszamy wszystko dokładnie i dobrze doprawiamy

Tagi:

mięso