Sposób przygotowania:
Mój wspaniały tort z truskawkami
Przygotować niezbędne składniki ciasta biszkoptowego. Truskawki pozbawić szypułek, przebrać uszkodzone owoce, umyć na sicie dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć. Kiwi obrać, pokroić w plasterki. Umyć winogrona czerwone i pokroić. Przygotować ciasto biszkoptowe, w tym celu należy białka oddzielić od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, piana musi być sztywna i nie powinna wydostać się poza naczynie po jego odwróceniu. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ, następnie dodać schłodzone żółtka, całość ubijać na jednolitą masę o jasnej barwie i jednolitej konsystencji. Mąki połączyć ze sobą, dodać do nich proszek do pieczenia, i dodać do pozostałych składników. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto biszkoptowe do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 190-200 stopni C przez około 50 minut. Uchylić piekarnik i przestudzić ciasto, wyjąć i przekroić na dwie równe części. Na pierwszej części biszkopta rozsmarować dżem ananasowy. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować pomarańczowy krem do tortów i rozsmarować na biszkopcie posmarowanym dżemem. Ubić w wysokim naczyniu schłodzoną śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru pudru, dodać śmietanfix. Miksować na sztywno. Nałożyć na na wierzch i boki torta i równomiernie rozsmarować na biszkopcie. Nałożyć trochę śmietany do szprycy i udekorować wierzch tortu. Udekorować umytymi i pokrojonymi owocami i gotowymi dekoracjami.