Sposób przygotowania:
Moja migdałowa masa
Na początku w rondelku umieścić cukier, wodę, golden syrup. Całość na małym ogniu podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści.Po tym czasie masę zdjąć z ognia i odstawić nie przelewając z rondla do ostygnięcia.
Migdały zmielić przy pomocy blendera i zmielone wymieszać z cukrem pudrem.
Następnie do migdałów z cukrem pudrem wlać gorący syrop, ekstrakt z migdałów i mikserem zmiksować do otrzymania zwartej kuli.
Jeżeli masa okazałaby się zbyt sucha aby uformować kulę, dolać troszeczkę wody i wyrobić.
Uformowaną kulę spłaszczyć lub przerobić w "rulon". Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.Po schłodzeniu gotowa jest do cięcia.
Smacznego.
Migdały zmielić przy pomocy blendera i zmielone wymieszać z cukrem pudrem.
Następnie do migdałów z cukrem pudrem wlać gorący syrop, ekstrakt z migdałów i mikserem zmiksować do otrzymania zwartej kuli.
Jeżeli masa okazałaby się zbyt sucha aby uformować kulę, dolać troszeczkę wody i wyrobić.
Uformowaną kulę spłaszczyć lub przerobić w "rulon". Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.Po schłodzeniu gotowa jest do cięcia.
Smacznego.