Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

moja mizeria

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jeden z moich ulubionych dodatków do niedzielnego obiadu

moja mizeria Więcej zdjęć (3)

Składniki:

moja mizeria

 

Sposób przygotowania:

moja mizeria
ogórki obieramy ze skórek, następnie kroimy w bardzo cienkie plasterki, im cieńsze tym lepsze (ja robię to za pomocą obieraczki). plasterki ogórków wkładamy do miseczki i solimy, następnie dokładnie mieszamy i odstawiamy ogórki w chłodne miejsce na około 15 minut, żeby puściły wodę. Po upływie 15 minut wodę odlewamy a ogórki odciskamy, następnie dodajemy śmietanę i mieszamy
moja mizeria
ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cieniutkie plasterki
moja mizeria
ogórki odciskamy z wody, dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy