Sposób przygotowania:
Moja panzanella
Ogórka obieram i kroję w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroję na pół, a żółte pomidory w kostkę. Warzywa przekładam do sporej miski, dodaję pokrojone oliwki, drobno posiekaną papryczkę, cebulę pokrojoną w cienkie piórka, posiekany czosnek i porwane listki bazylii. Całość skrapiam oliwą z oliwek, dodaję sos winegret i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, jeszcze raz delikatnie mieszam.
Sałatkę odstawiam na chwilę, aby smaki się wymieszały. A w tym czasie z cienkich kromek ciabatty przygotowuję w tosterze grzanki. Dodaję je do sałatki tuż przed samym podaniem.
Sałatkę odstawiam na chwilę, aby smaki się wymieszały. A w tym czasie z cienkich kromek ciabatty przygotowuję w tosterze grzanki. Dodaję je do sałatki tuż przed samym podaniem.