mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja sałatka z fasolką czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i niedroga sałatka.

Moja sałatka z fasolką czerwoną

Składniki:

Moja sałatka z fasolką czerwoną

 

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 100 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • sół,pieprz i curry do smaku

Sposób przygotowania:

Moja sałatka z fasolką czerwoną
Na początku ugotować makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie odsączyć go i włożyć do miski.
Z zalewy odsączyć kukurydzę i czerwoną fasolę.Dodać do makaronu.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do pozostałych składników.
Następnie wszystkie składniki połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić sałatkę solą, pieprzem i przyprawą curry.Gotową przełożyć do mniejszych miseczek i przed podaniem schłodzić w lodówce.
Pamiętajmy też,aby przechowywać ją nie dłużej niż dwa dni.
Smacznego.