Sposób przygotowania:
Moja sałatka z tuńczykiem
Na początku ryż gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
Ugotowany odstawiamy do wystygnięcia po czy przekładamy go do miski.
Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Paprykę i rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę i tuńczyka odlewamy z zalewy.
Wszystkie składniki dodajemy do ryżu. Dodajemy majonez i dokładnie łączymy.
Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotową przekładamy do mniejszych miseczek i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Smacznego.
Ugotowany odstawiamy do wystygnięcia po czy przekładamy go do miski.
Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Paprykę i rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę i tuńczyka odlewamy z zalewy.
Wszystkie składniki dodajemy do ryżu. Dodajemy majonez i dokładnie łączymy.
Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotową przekładamy do mniejszych miseczek i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Smacznego.