Sposób przygotowania:
Moje cake pops jako prezent
Moje cake pops są lekko oszukane bo podstawowym składnikiem jest ciasto czekoladowe lub biszkopt. Ja nie miałam, więc postanowiłam użyć innych składników i stworzyć swoją własną wersję. Czekoladę rozpuścić na parze. Herbatniki i biszkopty pokruszyć bardzo drobno (można rozbić tłuczkiem lub zmiksować). Dodać marmoladę i czekoladę, kokos i wszystko razem dokładnie wymieszać. Masa ma się połączyć, ale nie kleić do rąk tak by można było swobodnie uformować kuleczki. W miseczce nad garnkiem z gorącą wodą rozpuścić obie czekolady, wymieszać. Z patyczków do szaszłyków odciąć zaostrzone końcówki. Każdy patyczek moczyć w czekoladzie i nabijać na niego kuleczkę wciskając patyczek do połowy kuleczki. Odstawić na 15 min żeby czekolada w środku zastygła. Następnie każdą kuleczkę wkładać do czekolady, dokładnie zlać, strzepać nadmiar czekolady (inaczej gdy postawimy patyczek na sztorc czekolada spłynie po nim w dół).Każdą kuleczkę udekorować i wstawić do lodówki do zastygnięcia czekolady. Ja wbijałam do specjalnej gąbki z kwiaciarni przeznaczonej na ikebanę. Każde ciasteczko można zapakować w folie, związać ozdobną kokardką i dać na prezent gwiazdkowy lub urodzinowy. Jak je zrobić dokładnie polecam obejrzeć ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=JpIifr0VOxY
bernika
darmiona
-Natka-
marietta