Sposób przygotowania:
Moje pankejki z syropem klonowym
1. Masło należy rozpuścić i wystudzić. Następnie wszystkie składniki zmiksować na gładkie, bez grudek i dość gęste ciasto. W razie potrzeby dodać mąki lub mleka.
2. Następnie na patelni należy rozgrzać masło i smażyć okrągłe placuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone należy dokładnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Na talerze nakładać porcje placuszków, polewać syropem klonowym ( według uznania ) i podawać. Smacznego.
2. Następnie na patelni należy rozgrzać masło i smażyć okrągłe placuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone należy dokładnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Na talerze nakładać porcje placuszków, polewać syropem klonowym ( według uznania ) i podawać. Smacznego.
SylaUla
Babeczka35
I tak smakują:)