Sposób przygotowania:
Kulki bez pieczenia z kaszy jaglanej ekspandowanej
1. Czekoladę należy połamać na małe kawałki, następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
2. Do rozpuszczonej czekolady dodać miód prawdziwy i dokładnie wymieszać, następnie stopniowo wsypywać kaszę i energicznie wymieszać, tak żeby cała kasza obtoczyła się czekoladą.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formować w miarę okrągłe kulki i układać je na papierze do pieczenia. Wstawić je na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
4. Tak przygotowane i zastygnięte kulki bez pieczenia są gotowe do podania.
Smacznego.
2. Do rozpuszczonej czekolady dodać miód prawdziwy i dokładnie wymieszać, następnie stopniowo wsypywać kaszę i energicznie wymieszać, tak żeby cała kasza obtoczyła się czekoladą.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formować w miarę okrągłe kulki i układać je na papierze do pieczenia. Wstawić je na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
4. Tak przygotowane i zastygnięte kulki bez pieczenia są gotowe do podania.
Smacznego.