EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Tostowe roladki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pachnące Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem, nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja na urozmaicone śniadanie lub przekąskę.

Tostowe roladki

Składniki:

Tostowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Tostowe roladki

ETAP 1:

Tostowe roladki
na każdej kromce ułożyć ser,szynkę i paprykę

Wałkiem delikatnie rozwałkować chleb tostowy żeby kromki zrobiły się cienkie.

ETAP 2:

Czerwoną paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie słupki.

ETAP 3:

Tostowe roladki
chleb zwinąć w roladkę a następnie spiąć

Na każdej kromce wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi a następnie zwinąć w roladkę.
Zwinięte kromki chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.

ETAP 4:

W nagrzanym do 190 stopni piekarniku piec roladki przez około 10-15 minut (do momentu aż się zrumienią).