salamandra94

salamandra94

Starszy Kucharz
[Przepisów: 9]

Wegetariański paprykarz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ciekawa alternatywa dla osób, które nie przepadają za rybnym posmakiem w paprykarzu. Świetnie pasuje do kanapek do szkoły, krakersów na imprezę czy po prostu jako dodatek do kotlecików warzywnych.

Wegetariański paprykarz

Składniki:

Wegetariański paprykarz

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański paprykarz

ETAP 1:

Zagotuj wodę w czajniku. Przelej nią kaszę jaglaną na sitku, 1 szklankę gorącej wody wlej do garnka, wsyp kaszę, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju kokosowego i gotuj do miękkości.

Zszatkuj marchew i seler na grubych oczkach, pokrój w kostkę cebulę. Warzywa wrzuć na rozgrzaną patelnię, dodając ziele i liść laurowy. Podduś warzywa, aż się zrumienią.

Wybierz ziele i liść, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszaj.

Warzywa dodaj do kaszy, wymieszaj i zblenduj, zostawiając gdzieniegdzie kawałki warzyw i kaszy. Zajadaj z kromką razowego chleba, krążkiem ryżowym bądź krakersem.