gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mortadela w panierce smażona na grillu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 3/5 głosów: 15

Tak usmażoną mortadelę moja rodzina bardzo lubi podczas grillowania. Danie jest tanie, ale bardzo smaczne.

Mortadela w panierce smażona na grillu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mortadela w panierce smażona na grillu

 

Sposób przygotowania:

Mortadela w panierce smażona na grillu
Mortadelę kroimy w grubsze plastry (ok 1cm) i przyprawiamy do smaku z obu stron przyprawą do grilla. Następnie przyprawione plastry maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

Panierowane plastry mortadeli układamy na ruszcie grilla i smażymy z obu stron, aż zbrązowieją. Podajemy gorące.
Mortadela w panierce smażona na grillu
Pokrojoną w grubsze plastry mortadelę przyprawiamy.
Mortadela w panierce smażona na grillu
Przyprawioną mortadelę maczamy w jajku i panierujemy.
Mortadela w panierce smażona na grillu
Mortadelę w panierce smażymy na ruszcie grilla.

Tagi:

grill