Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mortadela smażona w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna mortadela smażona w panierce i przyprawach - doskonały pomysł na obiad na szybko. Możemy podać ją z ziemniakami i surówką.

Mortadela smażona w przyprawach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mortadela smażona w przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Mortadela smażona w przyprawach
Surowe jajko roztrzepać. Dodać przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać. Plastry mortadeli obtoczyć w roztrzepanym jajku. Potem obtoczyć w bułce tartej. Na patrlni mocno rozgrzać olej. Na mocno rozgrzany olej układać plastry mortadeli. Smażyć z obu stron na kolor rumiany. Zdjąć z ognia, osączyć i podawać. 
Mortadela smażona w przyprawach
Jajko roztrzepać i dokładnie wymieszać z przyrawami.
Mortadela smażona w przyprawach
Mortadelę obtoczyć w rozkłóconym jajku z przyprawami.
Mortadela smażona w przyprawach
Mortaadelę opanierować w bułce tartej .
Mortadela smażona w przyprawach
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na kolor rumiany.

Tagi:

jajko tarta jajka