aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna mortadela na obiad a nawet do chleba.

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

Składniki:

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych
Śmietanę rozkłócamy z całym jajkiem i mąką pszenną, przyprawiamy solą i pieprzem. Płatki lekko rozkruszamy najlepiej wałkiem. Mortadelę kroimy w plastry. Mortadelę najpierw zanurzamy w cieście z mąki, a następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Serfujemy z ziemniakami i sałatkami.