Sposób przygotowania:
Motyl Leoś
Najpierw nasączam blaty biszkopta, odcedzam brzoskwinie z puszki, rozrabiam syrop z wodą i takim sokiem nasączam blaty.
Odlewam szklankę soku Leona i mieszam w nim dokładnie budynie, resztę soku doprowadzam do wrzenia. Jak się zacznie gotować wlewam rozmieszane budynie i gotuję 2 minutki, cały czas mieszając. Następnie do gorącego wsypuję galaretkę i mieszam do całkowitego połączenia . Odstawiam aby troszkę przestygł, ale nie był zimny, (zimnego nie dało by się rozsmarować) Jak budyń już się trochę ostudzi wykładam połowę na pierwszy krążek biszkoptowy, brzoskwinie kroję w kostkę i wykładam na masę, przykrywam drugim blatem i lekko dociskam. Tak samo robię z pozostałymi dwoma blatami. Wtedy odstawiam je do całkowitego wystudzenia masy. (Nie można kłaść bitej śmietany na ciepłe ciasto!)
Środkowa masa jest śmietankowo czekoladowa. Ubijam śmietanę kremówkę z dodatkiem śmietan-fixu , białą czekoladę rozpuszczam nad parą. Kiedycałkiem wystygnie miksuję ją z ubitą śmietaną. Masę śmietanową wykładam na jeden podwójny blat , na masę układam pokrojone świeże truskawki , wtedy nakładam drugi podwójny blat z masą budyniową. Całość dociskam, i wstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Po tym czasie dzielę tort na pół i przekrawam. Odwracam do siebie odwrotnie, tworząc niby skrzydła motyla.
Krem do tortów ubijam w 250 ml mleka. Ozdabiam nim boki i górę tortu.Zostaje dekoracja, użyłam gotowych waflowych stokrotek, różowego cukru, czekoladowych serduszek, kolorową i czekoladą posypką,banana i laski wanilii.
Odlewam szklankę soku Leona i mieszam w nim dokładnie budynie, resztę soku doprowadzam do wrzenia. Jak się zacznie gotować wlewam rozmieszane budynie i gotuję 2 minutki, cały czas mieszając. Następnie do gorącego wsypuję galaretkę i mieszam do całkowitego połączenia . Odstawiam aby troszkę przestygł, ale nie był zimny, (zimnego nie dało by się rozsmarować) Jak budyń już się trochę ostudzi wykładam połowę na pierwszy krążek biszkoptowy, brzoskwinie kroję w kostkę i wykładam na masę, przykrywam drugim blatem i lekko dociskam. Tak samo robię z pozostałymi dwoma blatami. Wtedy odstawiam je do całkowitego wystudzenia masy. (Nie można kłaść bitej śmietany na ciepłe ciasto!)
Środkowa masa jest śmietankowo czekoladowa. Ubijam śmietanę kremówkę z dodatkiem śmietan-fixu , białą czekoladę rozpuszczam nad parą. Kiedycałkiem wystygnie miksuję ją z ubitą śmietaną. Masę śmietanową wykładam na jeden podwójny blat , na masę układam pokrojone świeże truskawki , wtedy nakładam drugi podwójny blat z masą budyniową. Całość dociskam, i wstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Po tym czasie dzielę tort na pół i przekrawam. Odwracam do siebie odwrotnie, tworząc niby skrzydła motyla.
Krem do tortów ubijam w 250 ml mleka. Ozdabiam nim boki i górę tortu.Zostaje dekoracja, użyłam gotowych waflowych stokrotek, różowego cukru, czekoladowych serduszek, kolorową i czekoladą posypką,banana i laski wanilii.
MagdaMM
2milutka
zewa
zbysiowa
Sarenka
zbysiowa
I to bardzo Sarenko:)
monikaT83
zbysiowa
:)))
zozolek
zbysiowa
Dziękuję ślicznie:)
mysza75
zbysiowa
Oj tam, dziękuję ale jeszcze dużo pracy mnie czeka, muszę dopracować szczegóły hihi;))
edytaha
Sto lat dla Zuzi!!!
zbysiowa
Dziękuję Edytko:)
alaaa
zbysiowa
Dlaczego smutna minka Alinko?? To była przyjemna praca:)))
alaaa
to nie tak miało być,ale już poszło oczywiście że uśmiechnięta:) :)
zbysiowa
No, ja myślę:)))
misia5
zbysiowa
Dziękuje Moniczko:)
marietta
zbysiowa
:)