dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Muchomorki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne muchomorki sporządzone z ugotowanych na twardo jajek. Idealne dla małych niejadków i nie tylko.

Muchomorki z jajek

Składniki:

Muchomorki z jajek

 

Sposób przygotowania:

Muchomorki z jajek
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Ścinamy bardziej płaski koniec jajka i otaczamy go w czerwonej papryce. Wyciągamy delikatnie żółtka i siekamy. Mieszamy z majonezem i żółtym serem. Doprawiamy do smaku i faszerujemy jajka. Jajka układamy na półmisku i nakładamy końce jajek tworząc kapelusz grzybka. Smacznego!