-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Muffinki chałwowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam chałwę. Ponieważ dawno jej nie jadłam postanowiłam, że wykorzystam ją do upieczenia muffinek. Wyszły przepyszne :)

Muffinki chałwowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Muffinki chałwowe

 

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 100 g margaryny
  • 2 jajka
  • 200 g chałwy waniliowej

Sposób przygotowania:

Muffinki chałwowe
Składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia umieścić w jednej misce. Wymieszać.

Składniki mokre czyli mleko, roztopioną i wystudzoną margarynę, jajka oraz pokruszoną chałwę wymieszać w drugiej misce.

Zawartości obu misek wymieszać ze sobą dokładnie do połączenia składników. Ciastem napełnić foremki. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Muffinki chałwowe
Składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia umieścić w jednej misce.
Muffinki chałwowe
Składniki mokre czyli mleko, jajka,rozpuszczoną margaryne oraz pokruszoną chałwę umieścić w drugiej misce.
Muffinki chałwowe
Zawartość każdej miski wymieszać dokładnie.
Muffinki chałwowe
Składniki obu misek połączyć ze sobą.Przelać do foremek na muffinki. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Muffinki chałwowe
Tak wyglądają muffinki zaraz po upieczeniu.