Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z pieczarkami
Ze składników potrzebnych do przygotowania kruchych spodów zagnieć gładkie i elastyczne ciasto, gotowe ciasto wstaw do lodówki.
Cienko rozwałkowanym ciastem wykładaj natłuszczone formy do babeczek, piecz 20min w 170stop. W między czasie przygotuj farsz.
Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulkę, po chwili dodaj starte na tartce pieczarki, całość smaż do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje, na koniec dopraw solą i pieprzem.
Gorące jeszcze babeczki nadziej pieczarkami, a na wierzch wyciśnij rozetkę z serka Almette, całość posyp kminkiem.
Gotowe babeczki ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 20min, podawaj na ciepło lub na zimno.
Cienko rozwałkowanym ciastem wykładaj natłuszczone formy do babeczek, piecz 20min w 170stop. W między czasie przygotuj farsz.
Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulkę, po chwili dodaj starte na tartce pieczarki, całość smaż do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje, na koniec dopraw solą i pieprzem.
Gorące jeszcze babeczki nadziej pieczarkami, a na wierzch wyciśnij rozetkę z serka Almette, całość posyp kminkiem.
Gotowe babeczki ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 20min, podawaj na ciepło lub na zimno.
robaczek
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki