Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Kruche babeczki z pieczarkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie babeczki są bardzo dobrym rozwiązaniem jako dodatek do barszczu czerwonego, sprawdzą się również jako samodzielna przystawka.

Kruche babeczki z pieczarkami

Składniki:

Kruche babeczki z pieczarkami

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z pieczarkami
Ze składników potrzebnych do przygotowania kruchych spodów zagnieć gładkie i elastyczne ciasto, gotowe ciasto wstaw do lodówki.

Cienko rozwałkowanym ciastem wykładaj natłuszczone formy do babeczek, piecz 20min w 170stop. W między czasie przygotuj farsz.

Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulkę, po chwili dodaj starte na tartce pieczarki, całość smaż do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje, na koniec dopraw solą i pieprzem.

Gorące jeszcze babeczki nadziej pieczarkami, a na wierzch wyciśnij rozetkę z serka Almette, całość posyp kminkiem.

Gotowe babeczki ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 20min, podawaj na ciepło lub na zimno.