Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną i borówkami
1. Najpierw muszę przygotować galaretkę. Rozpuszczam ją w 1 szklance gorącej wody i studzę. Galaretkę po stężeniu kroję w kosteczki.
2. Następnie zagniatam ciasto: margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia daję do miski. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto.
3. Odstawiam ciasto do lodówki i chłodzę je przez 15 minut.
4. W tym czasie foremki do pieczenia babeczek smaruję masłem i posypuję bułką tartą.
5. Następnie wałkuję ciasto i wyklejam nim foremki.
6. Nakłuwam je widelcem.
7. Piekę babeczki przez 20-25 minut w 180 stopniach. Studzę.
8. Potem robię mus z borówek. Borówki blenduję blenderem ręcznym.
9. Z kolei smaruję nim babeczki i nakładam bitą śmietanę Śnieżkę.
10. Na koniec dekoruję wcześniej pokrojoną galaretką, pokrojoną w kosteczkę czekoladą i startą czekoladą.
2. Następnie zagniatam ciasto: margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia daję do miski. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto.
3. Odstawiam ciasto do lodówki i chłodzę je przez 15 minut.
4. W tym czasie foremki do pieczenia babeczek smaruję masłem i posypuję bułką tartą.
5. Następnie wałkuję ciasto i wyklejam nim foremki.
6. Nakłuwam je widelcem.
7. Piekę babeczki przez 20-25 minut w 180 stopniach. Studzę.
8. Potem robię mus z borówek. Borówki blenduję blenderem ręcznym.
9. Z kolei smaruję nim babeczki i nakładam bitą śmietanę Śnieżkę.
10. Na koniec dekoruję wcześniej pokrojoną galaretką, pokrojoną w kosteczkę czekoladą i startą czekoladą.