Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe z lukrem
Jak zrobić te pyszne babeczki? Suche składniki, czyli: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia, mieszamy razem w osobnej misce.
W drugiej misce trzeba zmieszać ze sobą nasz mokre składniki: żółtka jaj, olej i mleko. Mokre składniki następnie wlewamy do suchych i mieszamy wszystko razem.
Następnie białka ubijamy na sztywno i łączymy z naszą masą. Masa będzie puszysta i napowietrzona, co nada miękkości i puszystości naszym babeczkom.
Ciasto wlewamy do foremek na babeczki do 3/4wysokości. Można do babeczek wrzucić kilka kuleczek porzeczki i zapiec z taką niespodzianką.
Pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach Przygotowujemy lukier i posypujemy posypką.
W drugiej misce trzeba zmieszać ze sobą nasz mokre składniki: żółtka jaj, olej i mleko. Mokre składniki następnie wlewamy do suchych i mieszamy wszystko razem.
Następnie białka ubijamy na sztywno i łączymy z naszą masą. Masa będzie puszysta i napowietrzona, co nada miękkości i puszystości naszym babeczkom.
Ciasto wlewamy do foremek na babeczki do 3/4wysokości. Można do babeczek wrzucić kilka kuleczek porzeczki i zapiec z taką niespodzianką.
Pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach Przygotowujemy lukier i posypujemy posypką.