Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe z białą czekoladą
Zmieszać ze sobą: przesianą przez sito mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Do drugiej miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować.
Następnie dodawać porcjami maślankę i olej, nie przerywając miksowania.
Na końcu dodać wymieszane składniki suche i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotować sobie 12 papilotek. Do każdej z nich dodać po łyżce ciasta, następnie na ciasto położyć kosteczkę białej czekolady i ponownie przykryć ciastem.
Na końcu na wierzch każdej muffinki włożyć po kosteczce czekolady mleczno-białej (jak nie mamy może być też biała czekolada).
Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min. Wystudzić.
Do drugiej miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować.
Następnie dodawać porcjami maślankę i olej, nie przerywając miksowania.
Na końcu dodać wymieszane składniki suche i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotować sobie 12 papilotek. Do każdej z nich dodać po łyżce ciasta, następnie na ciasto położyć kosteczkę białej czekolady i ponownie przykryć ciastem.
Na końcu na wierzch każdej muffinki włożyć po kosteczce czekolady mleczno-białej (jak nie mamy może być też biała czekolada).
Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min. Wystudzić.