Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Muffinki kakaowe z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne małe co nieco do kawki lub herbatki. Proste i szybkie muffinki kakaowe nadziewane białą czekoladą.

Muffinki kakaowe z białą czekoladą

Składniki:

Muffinki kakaowe z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Muffinki kakaowe z białą czekoladą
Zmieszać ze sobą: przesianą przez sito mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz kakao.

Do drugiej miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować.

Następnie dodawać porcjami maślankę i olej, nie przerywając miksowania.

Na końcu dodać wymieszane składniki suche i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przygotować sobie 12 papilotek. Do każdej z nich dodać po łyżce ciasta, następnie na ciasto położyć kosteczkę białej czekolady i ponownie przykryć ciastem.

Na końcu na wierzch każdej muffinki włożyć po kosteczce czekolady mleczno-białej (jak nie mamy może być też biała czekolada).

Piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min. Wystudzić.