Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Muffinki kakaowe z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne muffinki czekoladowe

Muffinki kakaowe z białą czekoladą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki kakaowe z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Muffinki kakaowe z białą czekoladą
Składniki suche czyli mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia, soda sól przesiewamy przez sito. Margarynę kasie roztapiamy i po ostudzeniu łączymy z resztą składników mokrych czyli jajkami i mlekiem dokładnie mieszając. Po czym łączymy ze składnikami suchymi energicznie mieszając. Pod koniec dodajemy czekoladę białą pokrojoną w drobną kostkę. Do formy na muffinki wkładamy papilotki i napełniamy je wyrobionym ciastem. Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy od 20 do 30 min.
Muffinki kakaowe z białą czekoladą
Składniki mokre i suche mieszamy osobno po czym dopiero łączymy razem.
Muffinki kakaowe z białą czekoladą
Na sam koniec mieszania dodajemy białą czekoladę pokrojoną w kostkę