Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe z marchewką .
Marchewkę umyć, obrać, wypłukać i pokroić w dużą kostkę. Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Następnie żółtka oddzielić od białka. Białko ubijać na sztywną pianę, dodać cukier. Do ubitej piany dodawać ostrożnie żółtka, dalej ubijać do powstania puszystej, żółtej piany. Do ubitych białek i żółtek dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, kakao- wszystkie składniki zmiksować lub wymieszać dokładnie łyżką. Do każdej z papilotek nałożyć najpierw 2 łyżki ciasta, następnie ułożyć na środku marchewkę i przykryć 2 łyżkami ciasta. Piec 25 minut. Upieczone i ostygnięte posypać cukrem pudrem.
Ela Dz
Jak się smakowo przedstawia marchewka z kakao?
KasiaJulcia
Elficzna