Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe z rabarbarem
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy sypkie składniki: Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, całość dokładnie ucieramy.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Łodygi rabarbaru myjemy, osuszamy i obieramy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie kawałki rabarbaru wciskamy w ciasto w formie.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka.
5. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Łodygi rabarbaru myjemy, osuszamy i obieramy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie kawałki rabarbaru wciskamy w ciasto w formie.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka.
5. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą ciężko się oderwać od takich muffinek :)