Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem
Do miski wbić całe jajka, dodać cukier, rozpuszczone i ostudzone masło, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Krótko zmiksować.
Wyłożyć do wysokości ok. 2/3 wysokości papilotek umieszczonych w metalowej formie do muffinek. Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paski, rozłożyć na wierzch ciasta.
Po wierzchu posypać cukrem perlistym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 min.
Wyłożyć do wysokości ok. 2/3 wysokości papilotek umieszczonych w metalowej formie do muffinek. Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paski, rozłożyć na wierzch ciasta.
Po wierzchu posypać cukrem perlistym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 min.
SylaUla
Polpal
lukrowanepierniczki