Sposób przygotowania:
Muffinki marchewkowe
W jednej misce łączymy składniki suche czyli mąką, sól, proszek co pieczenia, cukier oraz przyprawę do piernika. W drugiej misce wymieszać składniki mokre czyli jajka, olej i startą marchewkę. Następnie połączyć zawartość obu misek.
Orzechy posiekać na małe kawałki i dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffinki na wysokość ok 3/4 foremki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25-30 minut, do suchego patyczka, funkcja góra dół.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. Z podanych składników wyszło mi 8 muffinek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Orzechy posiekać na małe kawałki i dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Masę przełożyć do foremek na muffinki na wysokość ok 3/4 foremki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25-30 minut, do suchego patyczka, funkcja góra dół.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. Z podanych składników wyszło mi 8 muffinek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.