Sposób przygotowania:
Marchewkowe muffinki
Składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i szczyptę soli wymieszać w jednej misce.
Składniki mokre czyli jajka, mleko i olej wymieszać w drugiej misce.
Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach.
Wymieszać razem ze sobą składniki suche z mokrymi. Dodać startą marchewkę i skórkę pomarańczową. Wymieszać.
Ciastem napełniać foremki do muffinek. Posypać każdą muffinkę cukrem.
Piec 25 minut w 200 stopniach.
Składniki mokre czyli jajka, mleko i olej wymieszać w drugiej misce.
Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach.
Wymieszać razem ze sobą składniki suche z mokrymi. Dodać startą marchewkę i skórkę pomarańczową. Wymieszać.
Ciastem napełniać foremki do muffinek. Posypać każdą muffinkę cukrem.
Piec 25 minut w 200 stopniach.