Sposób przygotowania:
Marchewkowe muffinkiETAP 1
Sypkie składniki, czyli mąki, proszek do pieczenia oraz cynamon łączymy ze sobą.
ETAP 2
Czekoladę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
ETAP 3
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy na puch. Do puszystej masy wsypujemy sypkie składniki oraz wlewamy mleko i olej. Ciasto miksujemy
ETAP 4
Na koniec łączymy je z czekoladą i marchwią. Gotowe ciasto powinno być gęste, ale lejące.
ETAP 5
Tak przygotowane porcjujemy do przygotowanych papilotek, wypełniając je do ¾ wysokości.
Muffinki pieczemy około 25 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem oprószamy je cukrem pudrem.
gusia1000