Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i czekoladą
1. Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki ciasta, dokładnie wymieszać dużą łyżką.
2. Masę wylać do wysmarowanej masłem i wysypaną bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu wyłożyć pokrojone w cienkie plastry brzoskwinie. Piec przez ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
3. Czekoladę rozpuścić z masłem w rondelku ciągle mieszając na wolnym ogniu i polać nią ostudzone już ciasto. Smacznego!
2. Masę wylać do wysmarowanej masłem i wysypaną bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu wyłożyć pokrojone w cienkie plastry brzoskwinie. Piec przez ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
3. Czekoladę rozpuścić z masłem w rondelku ciągle mieszając na wolnym ogniu i polać nią ostudzone już ciasto. Smacznego!