Sposób przygotowania:
Muffinki marchewkowe z tęczą
Marchewkę mieszamy z jajkami i olejem. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą, dodajemy sól, cukier i cynamon. Mieszamy łyżką, po czym dodajemy wymieszaną marchewkę i dokładnie całość łączymy.
Ciasto umieszczamy w wysmarowanej masłem formie na muffinki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach, a następnie studzimy. Wierzch muffinek wyrównujemy nożem. Śmietanę ubijamy na sztywno i rozdzielamy na wszystkie babeczki. Na górze każdego ciastka umieszczamy pół żelka.
Ciasto umieszczamy w wysmarowanej masłem formie na muffinki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach, a następnie studzimy. Wierzch muffinek wyrównujemy nożem. Śmietanę ubijamy na sztywno i rozdzielamy na wszystkie babeczki. Na górze każdego ciastka umieszczamy pół żelka.