Sposób przygotowania:
Muffinki pomarańczowo-truskawkowe
Do miski wsypać cukier, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy, wymieszać łyżką.
Wlać mleko, olej, dodać jajka i posiekaną skórkę pomarańczową, krótko zmiksować.
Wyłożyć do papilotek wyłożonych do metalowej foremki na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Na wierzch wyłożyć plasterki truskawek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 22-25 minut.
Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Wlać mleko, olej, dodać jajka i posiekaną skórkę pomarańczową, krótko zmiksować.
Wyłożyć do papilotek wyłożonych do metalowej foremki na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Na wierzch wyłożyć plasterki truskawek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 22-25 minut.
Wierzch można posypać cukrem pudrem.