Sposób przygotowania:
Muffinki z truskawkami
Do miski przesiać wszystkie suche produkty. Masło stopić i przestudzić. Mleko wymieszać z rozkłóconymi jajkami i stopionym masłem. Dodać suche produkty, delikatnie wymieszać szpatułką, ale bardzo krótko. Następnie dodać pokrojone w plasterki truskawki lub rozmrożone, odsączone, nie krojone. Na sam koniec dodać cukier, by muffinki były chrupiące. Krótko zmieszać i rozłożyć do przygotowanych foremek na muffinki. Piec około 20 minut w temp. 190st. Ostudzić i podawać.
ETAP 1:
Do miski przesiać wszystkie suche produkty. Masło stopić i przestudzić. Mleko wymieszać z rozkłóconymi jajkami i stopionym masłem. Dodać suche produkty, delikatnie wymieszać szpatułką, ale bardzo krótko. Następnie dodać pokrojone w plasterki truskawki lub rozmrożone, odsączone, nie krojone. Na sam koniec dodać cukier, by muffinki były chrupiące.
ETAP 2:
Krótko zmieszać i rozłożyć do przygotowanych foremek na muffinki. Piec około 20 minut w temp. 190st. Ostudzić i podawać.