Sposób przygotowania:
Muffinki sernikowo - migdałowe ze śliwką
Biały ser przełożyć do miski, wbić do niego jajka i dodać wszystkie pozostałe składniki poza śliwkami (mąkę i aromat migdałowy, erytrytol oraz imbir). Wszystko zmiksować razem za pomocą blendera. Ze śliwek usunąć pestki, pokroić śliwki (pokroiłam w cienkie paseczki, plasterki, półksiężyce).
Do blachy, w której piecze się muffinki, powkładać papierowe foremki. Przelewać surową masę serową do foremek, na wierzch układać pokrojone śliwki.
Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut.
Do blachy, w której piecze się muffinki, powkładać papierowe foremki. Przelewać surową masę serową do foremek, na wierzch układać pokrojone śliwki.
Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut.