Sałatka z kaszą, jajkiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syta i smaczna sałatka, dobra jako przekąska, fajna w ramach wzięcia na wynos, można dodać ulubioną kaszę, tutaj wykorzystałam mix ryżu, kaszy owsianej i bulgur.

Sałatka z kaszą, jajkiem i mozzarellą

Składniki:

Sałatka z kaszą, jajkiem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kaszą, jajkiem i mozzarellą
Kaszę (woreczek z mixem kaszy i ryżu) ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić na chwilę do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na mniejsze kawałki. Kaszę przełożyć do miski, dodać do niej pokrojone jajka.

Mozzarellę pokroić, cebulę pokroić niezbyt grubo, paprykę po pozbawieniu gniazda nasiennego pokroić - wszystkie pokrojone składniki dodać do miski z kaszą i jajkami. Do wszystkich składników umieszczonych razem dolać olej lniany (można dodać inny olej na przykład równie zdrowy rzepakowy). Dodać rozmaryn, słodką mieloną paprykę (obie przyprawy w sporej dawce) i szczyptę pieprzu czosnkowego.

Wymieszać i dosolić do smaku.