Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą, jajkiem i mozzarellą
Kaszę (woreczek z mixem kaszy i ryżu) ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić na chwilę do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na mniejsze kawałki. Kaszę przełożyć do miski, dodać do niej pokrojone jajka.
Mozzarellę pokroić, cebulę pokroić niezbyt grubo, paprykę po pozbawieniu gniazda nasiennego pokroić - wszystkie pokrojone składniki dodać do miski z kaszą i jajkami. Do wszystkich składników umieszczonych razem dolać olej lniany (można dodać inny olej na przykład równie zdrowy rzepakowy). Dodać rozmaryn, słodką mieloną paprykę (obie przyprawy w sporej dawce) i szczyptę pieprzu czosnkowego.
Wymieszać i dosolić do smaku.
Mozzarellę pokroić, cebulę pokroić niezbyt grubo, paprykę po pozbawieniu gniazda nasiennego pokroić - wszystkie pokrojone składniki dodać do miski z kaszą i jajkami. Do wszystkich składników umieszczonych razem dolać olej lniany (można dodać inny olej na przykład równie zdrowy rzepakowy). Dodać rozmaryn, słodką mieloną paprykę (obie przyprawy w sporej dawce) i szczyptę pieprzu czosnkowego.
Wymieszać i dosolić do smaku.