Sposób przygotowania:
Omlet z wędliną i szczypiorkiem
Jajka wbić do miseczki i rozbełtać za pomocą widelca. Szczypiorek posiekać. Do rozbełtanych jajek dodać szczypiorek i przyprawy(sól, pieprz, czosnek granulowany, można dodać wszelakie swoje ulubione przyprawy) i wszystko wymieszać. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka.
Na rozgrzaną patelnię wylać jajeczną masę z dodatkami. Wędlinę pokroić w paseczki i rozłożyć po całym omlecie. Smażyć omleta na niedużej temperaturze przez chwilę (do momentu, aż się nie zetnie, nie zrobi się zwarty).
Następnie najlepiej przy użyciu dużego talerza przekręcić omlet na drugą stronę. Smażyć chwilę z drugiej strony po czym przełożyć z patelni na talerz. Zjadać sam lub z ulubionymi dodatkami (sosy, ketchup, ulubione warzywa).
Na rozgrzaną patelnię wylać jajeczną masę z dodatkami. Wędlinę pokroić w paseczki i rozłożyć po całym omlecie. Smażyć omleta na niedużej temperaturze przez chwilę (do momentu, aż się nie zetnie, nie zrobi się zwarty).
Następnie najlepiej przy użyciu dużego talerza przekręcić omlet na drugą stronę. Smażyć chwilę z drugiej strony po czym przełożyć z patelni na talerz. Zjadać sam lub z ulubionymi dodatkami (sosy, ketchup, ulubione warzywa).