Twarożek z rzodkiewką i tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i wyrazisty w smaku twarożek świetny do ulubionego pieczywa w ramach śniadania, kolacji, czy smakowitej przekąski.

Twarożek z rzodkiewką i tymiankiem

Składniki:

Twarożek z rzodkiewką i tymiankiem

 

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewką i tymiankiem
Pozbawione liści i umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce na grubych oczkach (można nożem pokroić na mniejsze kawałki). Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego startą rzodkiewkę, śmietanę (można zamienić na jogurt) i sporą ilość suszonego tymianku (można dodać świeży, ja miałam jedynie suszony).

Wymieszać wszystko doprawiając solą i pieprzem do smaku (można też dołożyć inne swoje ulubione przyprawy).