Sposób przygotowania:
Muffinki w słoiczku
1. Najpierw ubić jajka z cukrem na puszystość. Wlać do tego olej. Ubić
2. Dodać proszek do pieczenia i mąkę, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładkie ciasto.
3. Ciasto podzielić na trzy części. Do każdej dodać barwnik.
4. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać ciasta. Każdego koloru zrobić po 4 muffinki.
5. Następnie piec przez około 20 minut w 170 stopniach.
6. Muffinki wyjąć z piekarnika i odstawić je do ostygnięcia. Następnie muffinki pokruszyć.
7. Z kolei zrobić krem. Śnieżkę ubić na puszystość z mlekiem. Dodać serek i ubić.
8. Do słoiczków ułożyć muffinki pokruszone, następnie krem wycisnąć rękawem cukierniczym, ponownie nałożyć warstwę muffinek i znowu wycisnąć krem. Na wierzch ponownie dać pokruszone muffinki.
9. Smacznego!
2. Dodać proszek do pieczenia i mąkę, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładkie ciasto.
3. Ciasto podzielić na trzy części. Do każdej dodać barwnik.
4. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami. Przelać ciasta. Każdego koloru zrobić po 4 muffinki.
5. Następnie piec przez około 20 minut w 170 stopniach.
6. Muffinki wyjąć z piekarnika i odstawić je do ostygnięcia. Następnie muffinki pokruszyć.
7. Z kolei zrobić krem. Śnieżkę ubić na puszystość z mlekiem. Dodać serek i ubić.
8. Do słoiczków ułożyć muffinki pokruszone, następnie krem wycisnąć rękawem cukierniczym, ponownie nałożyć warstwę muffinek i znowu wycisnąć krem. Na wierzch ponownie dać pokruszone muffinki.
9. Smacznego!