Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Jabłka z rodzynkami i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jabłka z rodzynkami i czekoladą to bardzo szybki i prosty przepis. Nie potrzeba nam skomplikowanych składników. Warto zrobić taki deser.

Jabłka z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

Jabłka z rodzynkami i czekoladą

na jabłka:

  • 4 jabłka
  • 5 dag rodzynek
  • 4 kostki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Jabłka z rodzynkami i czekoladą
1. Najpierw trzeba wydrążyć środek jabłek.

2. Do jabłek wsypać rodzynki.

3. Na formę do pieczenia ułożyć jabłka i piec do miękkości w 180 stopni przez około 20-25 minut.

4. Gdy jabłka już zmiękną położyć na nich po kostce czekolady. Następnie wstawić ponownie do piekarnika.

5. Jabłka wyjąć z piekarnika, gdy czekolada rozpuści się.

6. Smacznego!