Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Możecie przygotować na pierwsze lub drugie śniadanie, wbrew pozorom wykonanie takiego nie wymaga dużo czasu, a doda Wam sytości na cały dzień. Dodam, że takie śniadanie najlepiej jest podać zaraz po przygotowaniu, później płatki zmiękną. Zapraszam.

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami

Składniki:

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami
1. Umyte jabłka dokładnie osuszyć, obierać i usunąć niepotrzebne gniazda nasienne, a następnie pokroić w niewielką kostkę. Tak przygotowane przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić do miękkości, ale nie do całkowitego rozgotowania się jabłek. Na koniec do jabłek dodać miód i cynamon do smaku.

2. Kolejno mleko wlać do garnka i zagotować, wsypać kaszę mannę i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia kaszki.

3. Do szklanek wsypać po porcji pokruszonych płatków, następnie dać po porcji jabłek, następnie nałożyć kaszę mannę i znów jabłka, całość udekorować rodzynkami i pokruszonymi płatkami.

4. Podawać od razu po przygotowaniu i smacznego życzę.

Rady:

Z przepisu wychodzi dwie duże porcje lub cztery mniejsze.

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.