Sposób przygotowania:
Śniadaniowa kasza manna z płatkami i jabłkami
1. Umyte jabłka dokładnie osuszyć, obierać i usunąć niepotrzebne gniazda nasienne, a następnie pokroić w niewielką kostkę. Tak przygotowane przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić do miękkości, ale nie do całkowitego rozgotowania się jabłek. Na koniec do jabłek dodać miód i cynamon do smaku.
2. Kolejno mleko wlać do garnka i zagotować, wsypać kaszę mannę i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia kaszki.
3. Do szklanek wsypać po porcji pokruszonych płatków, następnie dać po porcji jabłek, następnie nałożyć kaszę mannę i znów jabłka, całość udekorować rodzynkami i pokruszonymi płatkami.
4. Podawać od razu po przygotowaniu i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi dwie duże porcje lub cztery mniejsze.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Kolejno mleko wlać do garnka i zagotować, wsypać kaszę mannę i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia kaszki.
3. Do szklanek wsypać po porcji pokruszonych płatków, następnie dać po porcji jabłek, następnie nałożyć kaszę mannę i znów jabłka, całość udekorować rodzynkami i pokruszonymi płatkami.
4. Podawać od razu po przygotowaniu i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi dwie duże porcje lub cztery mniejsze.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)