Sposób przygotowania:
Muffinki z białą czekoladą i konfiturą
Mąkę przesiewamy mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do miski wbijamy jajka ,dodajemy szczyptę soli wsypujemy cukry,wlewamy olej i miksujemy na gładką puszystą masę pod koniec ubijania wlewamy mleko oraz rum ,dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem.
Czekoladę kruszymy na drobniutkie kawałeczki i dodajemy do masy.Wszystko razem krótko zmiksować .
Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami wylewamy do połowy ciastem ,kładziemy po małej łyżeczce konfitury jagodowej.
Składniki kruszonki zagnieść szybko palcami i posypać wierzch babeczek.
Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 35 minut. Po wyjęciu ostudzić na kratce kuchennej. Pychotka...
Czekoladę kruszymy na drobniutkie kawałeczki i dodajemy do masy.Wszystko razem krótko zmiksować .
Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami wylewamy do połowy ciastem ,kładziemy po małej łyżeczce konfitury jagodowej.
Składniki kruszonki zagnieść szybko palcami i posypać wierzch babeczek.
Wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 35 minut. Po wyjęciu ostudzić na kratce kuchennej. Pychotka...