Sposób przygotowania:
Muffiny z bakaliami
Bakalie drobno siekam nożem. Do miski wybijam jaja wlewam mleko, olej dodaję cukier z cynamonem. Miksuje na wolnych obrotach.
Mąkę z proszkiem przesiewam do osobnej miski, delikatnie łączę z masą jajeczną. Do masy dodaję posiekane bakalie, mieszam.
Ciasto wlewam do 3/4 wysokości formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 minut.
Przestudzone posypuję cukrem pudrem.
Mąkę z proszkiem przesiewam do osobnej miski, delikatnie łączę z masą jajeczną. Do masy dodaję posiekane bakalie, mieszam.
Ciasto wlewam do 3/4 wysokości formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 minut.
Przestudzone posypuję cukrem pudrem.