Sposób przygotowania:
Muffinki z budyniem
Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wymieszać.
Dodać mokre składniki, czyli jajko, mleko i olej. Dodać aromat pomarańczowy. Wymieszać na jednolitą masę.
Ugotować budyń: 250 ml zagotować, a w 50 rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego się mleka.
Papilotki umieścić na blaszce. Wlać po jednej łyżce ciasta, następnie nałożyć budyń i kolejną łyżkę ciasta.
Posypać posiekaną czekoladą.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodać mokre składniki, czyli jajko, mleko i olej. Dodać aromat pomarańczowy. Wymieszać na jednolitą masę.
Ugotować budyń: 250 ml zagotować, a w 50 rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego się mleka.
Papilotki umieścić na blaszce. Wlać po jednej łyżce ciasta, następnie nałożyć budyń i kolejną łyżkę ciasta.
Posypać posiekaną czekoladą.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.