Sposób przygotowania:
Omlet z ziołami
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na niezbyt sztywną pianę. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, solą i pieprzem ziołowym. Na patelni o średnicy 23 cm rozpuścić margarynę, wlać żółtka, po lekkim stężeniu włożyć na nie ubite białka. Smażyć na dużym ogniu 3 minuty mieszając widelcem lekko wierzch omletu, ale nie dotykając dna patelni.
Usmażony omlet posypać parmezanem, a gdy się rozpuści - stopi posypać ziołami. Złożyć na pół i przełożyć na podgrzany gorący talerz. Ozdobić posiekanymi ziołami.
Smacznego
Usmażony omlet posypać parmezanem, a gdy się rozpuści - stopi posypać ziołami. Złożyć na pół i przełożyć na podgrzany gorący talerz. Ozdobić posiekanymi ziołami.
Smacznego