Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z jeżynami
1. Mąkę przesiiewamy przez sito. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz kakao.
2. Dodajemy roztopione masło , jajka , mleko oraz miód. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
3. Dodajemy jeżyny i ponownie mieszamy wszystkie składniki.
4. Przekładamy wymieszaną masę do foremek na muffinki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 30 minut.
5. Gorzką czekoladę roztapiamy i polewamy wierzch upieczonych muffinek.
2. Dodajemy roztopione masło , jajka , mleko oraz miód. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
3. Dodajemy jeżyny i ponownie mieszamy wszystkie składniki.
4. Przekładamy wymieszaną masę do foremek na muffinki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 30 minut.
5. Gorzką czekoladę roztapiamy i polewamy wierzch upieczonych muffinek.