Sposób przygotowania:
Babeczki muffinki z budyniem i jagodami
Jajka, jogurt, ostudzone masło i skórkę z cytryny zmiksować od uzyskania jednolitej masy.
Dodać mąki, proszek do pieczenia, cukry i sól.
Wszystko krótko zmiksować do połączenia składników.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, stosując 1,5 szklanki mleka na jedno opakowanie.
Do budyniu opcjonalnie można dodać kilka łyżek masła celem uzyskania większej rzadkości oraz gładkości struktury.
Do foremek na babeczki nakładać 1 łyżkę masy, dalej na to łyżeczkę budyniu oraz pół łyżeczki dżemu, całość zalać kolejną łyżką ciasta. Podane proporcje starczają na ok. 14-16 sztuk standardowych foremek.
Piec w temp 180 stopni Celsjusza przez ok. 20-25 minut.
Dodać mąki, proszek do pieczenia, cukry i sól.
Wszystko krótko zmiksować do połączenia składników.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, stosując 1,5 szklanki mleka na jedno opakowanie.
Do budyniu opcjonalnie można dodać kilka łyżek masła celem uzyskania większej rzadkości oraz gładkości struktury.
Do foremek na babeczki nakładać 1 łyżkę masy, dalej na to łyżeczkę budyniu oraz pół łyżeczki dżemu, całość zalać kolejną łyżką ciasta. Podane proporcje starczają na ok. 14-16 sztuk standardowych foremek.
Piec w temp 180 stopni Celsjusza przez ok. 20-25 minut.