Sposób przygotowania:
Muffinki z cukrową kolorową posypką
1. Masło lub margarynę ucieramy na puszystość z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wbijamy stopniowo po jednym i ucieramy. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy do ucieranych składników i dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy cukrową posypkę i dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 30-35 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk muffinek.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 30-35 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk muffinek.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.