Sposób przygotowania:
Bananowe muffinki ,,Duszki''
1. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym, szczyptą soli i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę tortową i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
2. Banany obieramy i kroimy w półplasterki następnie mieszamy z ciastem. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem czy są upieczone. Muffinki studzimy.
3. Śmietaną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem do smaku. Przestudzone muffinki dekorujemy ubitą śmietaną za pomocą szprycy formując duszki. Z drażetek robimy oczy. Tak przygotowane muffinki podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk.
2. Banany obieramy i kroimy w półplasterki następnie mieszamy z ciastem. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem czy są upieczone. Muffinki studzimy.
3. Śmietaną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem do smaku. Przestudzone muffinki dekorujemy ubitą śmietaną za pomocą szprycy formując duszki. Z drażetek robimy oczy. Tak przygotowane muffinki podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk.
Dodatkowo:
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
cukier puder do smaku
dekoracje na oczy ( u mnie niebieskie drażetki )