Sposób przygotowania:
Kajmakowe muffinki
1. Najpierw margarynę, cukier i jajka ucieram mikserem.
2. Dodaję budyń i masę kajmakową, wszystko dokładnie ucieram.
3. Z kolei wsypuję proszek do pieczenia i mąkę tortową, ponownie ucieram.
4. Formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami. Ciasto przekładam do formy.
5. Następnie piekę muffinki przez 25-30 minut w 180 stopniach.
6. Upieczone muffinki studzę
7. Przygotowuję polewę. Czekoladę razem z masą kajmakową rozpuszczam w kąpieli wodnej.
8. Muffinki smaruję przygotowaną wcześniej masą.
9. Odstawiam je do wystygnięcia.
Smacznego!
2. Dodaję budyń i masę kajmakową, wszystko dokładnie ucieram.
3. Z kolei wsypuję proszek do pieczenia i mąkę tortową, ponownie ucieram.
4. Formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami. Ciasto przekładam do formy.
5. Następnie piekę muffinki przez 25-30 minut w 180 stopniach.
6. Upieczone muffinki studzę
7. Przygotowuję polewę. Czekoladę razem z masą kajmakową rozpuszczam w kąpieli wodnej.
8. Muffinki smaruję przygotowaną wcześniej masą.
9. Odstawiam je do wystygnięcia.
Smacznego!