Sposób przygotowania:
Różyczkowe muffinki na mleku skondesowanym
1. Ciasto: Na samym jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i miksujemy. Kolejno dodajemy mleko skondensowane i ponownie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia, jeszcze raz miksujemy. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do formy do pieczenia muffinek wcześniej wyłożonej papilotkami. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Zanim wyjmiemy z piekarnika muffinki sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki odstawiamy do ostygnięcia.
2. Róże: masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na jasno różowo. Różowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże na całej muffince. Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
2. Róże: masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na jasno różowo. Różowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże na całej muffince. Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
SylaUla
Agnichaa
ciasteczka